5 Şubat 2011 Cumartesi

Lahmacun


















Hafta sonuna ozel,farkli birseyler yapmak istedim. Ilk aklima gelen lahmacundu. Dostlarim da bilirler zaten, lahmacuna nekadar duskun olldugumu. Hamurun mayalanmasi, ic harcin hazirlanmasi derken, toplamda 2-3 saat kadar vaktimi aldi sanildigi kadar zor degil ve ortaya muhtesem bir lezzet cikti. Hazir lahmacundan, tek farki ise,daha hijyenik olmasidir heralde.Iste bu muhtesem lezzetin tarifi;

Malzemeler
Ic harci icin;
  • 200 gr kiyma
  • 2 orta boy sogan
  • 2 orta boy domates
  • 3 tane yesil biber
  • 2 yemek kasigi biber salcasi
  • 1/2 paket(125gr) margarin yada tereyag(1 stick)
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
hamuru icin:
  • 1 su bardagi ilik su
  • 1 yemek kasigi maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • alabildigi kadar un
Benim sb olcum 220ml
Yapilisi: Ilk olarak hamurumuzu yapalim. Bunun icin bir kapta ilik su, seker ve mayayi karistirip, mayanin kabarmasi icin 10-15 dk bekliyelim.Tuz ve unu ilave edip yoguralim, kivami serte yakin olmali.Uzerini bir bez ile ortup mayalanmasi icin bekliyelim.Bu bekleme suresinde ic harcimizi hazirlayalim. Bu kisim biraz zahmetli sogan,biber ve domatesi kucuk kucuk dograyalim, uzerine erittigimiz margarini dokelim.Salca,sivi yag ve kiymayi koyup karistiralim. Mayalanan hamurumuzdan ceviz buyuklugunde bezeler alip,kabarmasi icin  bekliyelim.Oklava ile acalim uzerine ic harcimizdan her tarafina esit miktarda gelicek sekilde koyalim.Teflon tavaya koyup kapagini kapatalim(kisik ateste), alti hafif kizarinca,tavadan alip firin tepsisine koyalim.Benim firin tepsime sadece 2 lahmacun sigdi.Sirayla lahmacunlari kizarincaya kadar pisirdim.Firin sicak oldugu icin lahmacunlarin pisme suresi oldukca kisa oluyor.
Yaninada bol salata ve ayran afiyet olsun :)

2 yorum:

Selen cake and Turkish Cuisine dedi ki...

Merhabalar. Blogunuzu nasil kesfettim diye soracak olursaniz:)) Ozlem hanimin blogunda "Sanattir yemek ve altta "lahmacun" yazisini gorunce hemen bakmam lazim dedim. Hersey cok guzel gozukuyor ama ben ozellikle lahmacunu sormak istiyorum. Hamuru yumusak oluyor mu? Oglum lahmacunu cok seviyor fakat Amerika'da bu biraz sikinti. Evde yapilanlarda da hamurun sertligi gibi bir durum soz konusu olunca ozlem iyice artiyor. Insaallah bu sefer olur. Bloguma beklerim. Tanistigimiza memnun oldum. Selam ve sevgiler.

Sanattryemek dedi ki...

Oncelikle ziyaretiniz icin tesekkur ederim :)Lahmacun icin yogurdugum hamur;ev ekmegi yaptiysaniz kivami ayni, bir de mayalandigi icin oldukca yumusak oluyor,disarida yedigimiz lahmacunla ayni diyebilirim.Sadece ic harcin gelmedigi kenar kisimlari citir oldu sanirim hazir lahmacunlarda bu sekilde.Gonul rahatligi ile deneyebilirsiniz oglunuz icin,benim oglum bunu buyuk bir zevkle yedi:))Simdiden afiyet olsun.

Takip Ettiklerim