3 Şubat 2011 Perşembe

Kunefe


















Gecenlerde canimiz kunefe cekti,malum buralarda bulmak zor tabi. Daha oncelerde isin ehlinden yerdik bu lezzeti. Evde yapabilmek ne mumkun diye dusunuyordum ki,gurbette iken, neden olmasin ki demeye basladim. Nurcanin kunefe tarifini denedim ilk yapis tabi acemilik oldu ocagin altini cok acmisim sanirim biraz fazla kizardi ama yinede o tadi aldik guzeldi. Bu da ikinci denemem ve basarili bir calisma oldu. Misafirlerimden tam not aldim sanirim bu sefer oldu. Sizlerde cok rahatlikla deneyebilirsiniz...

Malzemeler:

  • 4 su bardagı tel kadayıf
  • 1/2 paket margarin veya tereyag (125 gr)
  • tuzsuz taze mozeralla peyniri  veya dil peyniri
  • ezilmis antep fistigi
Serbeti icin;
                   1 su bardagi seker
                   1 su bardagi su
                   1/2 cay kasigi limon suyu
Benim sb olcum 220ml

Yapılısı: Serbetimizi yapip sogumaya biraktiktan sonra bir tencerede margarini eritiyoruz. Ocagin altini sondurdukten sonra, kadayifi erimis yagin icine atip, karistiriyoruz.(Pisiriceginiz tavanin buyuklugune gore kadayif miktarini artirabilirsiniz).Diger tarafta ki teflon tavaya bu karisimin yarisini koyup elimiz ile bastiriyoruz.
Sonra peynirleri koyuyoruz ve uzerinede karisimin diger yarisini koyup ayni sekilde elimiz ile bastiriyoruz.Kisik ateste pisiriyoruz,alti pisince ters cevirip, diger tarafini pisiriyoruz.Her iki tarafi kizarinca servis tabagina alip,ilik olan serbetimizi uzerine dokup dilimliyoruz.Uzerine antep fistigi serpiyoruz ve sicak servis yapiyoruz. Ertesi gune kadar tazeligini koruyamiyor.Bu yuzden servisten biraz once yapmaliyiz.Isterseniz ezilmis ceviz veya findikta kullanabilirsiniz.

6 yorum:

serap dedi ki...

Eminim ki mükemmeldir,görünüşe baksana...

nazli dedi ki...

eline saglik cok guzel gorunuyor

Sanattryemek dedi ki...

Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin :)

canımcektipisirdim dedi ki...

çok güzel olmus ellerinize sağlık bu tarifi bende deneyeceğim hemen..künefe kuru kadayıftan yapılıyor diye biliyorum ama bi yerde yas kadayıf diye okudum.siz hangisini kullandınız?

Sanattryemek dedi ki...

ziyaretiniz icin tesekkur ederim ben yas kadayif ile yaptim

Adsız dedi ki...

best thing ever....i can die for it :P

Takip Ettiklerim