16 Şubat 2011 Çarşamba

Icli Kofte

Malzemeler:
disi icin;
1 bucuk su bardagi ince bulgur
1 su bardagi irmik
1 yumurta
2 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi un
1 cay kasigi tuz

ic harci icin;
250 gr kiyma
200 gr tereyag
2 orta boy sogan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
tuz

Yapilisi: Kiymayi teflon tavada,rengi degisine kadar kavuruyoruz.Sonra tereyagini atiyoruz,erimeye yakinken kup kup dogradigimiz soganlari atiyoruz.Baharatlarini da atip iyice kavuruyoruz.Yagli oldugu icin, oda sicakligina gelince harcimiz, buzdolabinda 2-3 saat sogumaya birakiyoruz.Bu kisim onemli eger ic harcimizin yagli kisminin donmasini beklemeden yaparsak,koftelerimiz haslama esnasinda parcalanabilir.
Bir kaba,ince bulguru alip,sicak su ile islatiyoruz(kisir gibi).Uzerine irmigi dokup,bir bezle ortuyoruz.20 dk bekledikten sonra sismis bulgurlari ve uzerindeki irmigimizi bir kasik ile karistirarak ozlesmesini sagliyoruz. Sonra diger malzemeleri un,yumurta,tuz,salca ilave edip yoguruyoruz.Ceviz buyuklugunde toplar alip,isaret parmagimiz ile ortasini acip,ic harcimizi koyuyoruz.Agzini kapatip yuvarliyoruz.Bu kisimda ilk basta zorlanabilirsiniz,ama sonra el aliskanligi oluyor,cok cabuk alisiyorsunuz.Isaret parmagimizi su ile islatirsak, bulgurlarimizin daha kolay icini acabiliriz.Koftelerimizin icin doldurduktan sonra kaynamis tuzlu suda hasliyoruz.Koftelerimiz parcalanmazsa, kivamini tutturmusuz demektir.Arada kontrol edip,gozle gorulur sistigini gorunce, bir kofteyi alip tadina bakalim,tuzu eksik ise ilave edelim, yumusamis ise hemen alip, servis yapabiliriz.
Fotografta belki dikkatiniz cekmistir, koftelerin uzerinde kirmizi benekler,bu ev tipi biber salcasi kullandigim icin, bu sekilde gozukuyor.Buralarda biber salcalari hep bu sekilde ve maalesef cok hos gozukmuyor.Eminim sizin yapacaginiz kofteler gorunum olarak daha guzel olur :)
afiyet olsun.

12 yorum:

ozlem dedi ki...

Wowww...Peşpeşe süper tarifler sıralamışsın. Sana çok hamarat olduğunu söyleyen olmuşmuydu? :))

Sanattryemek dedi ki...

Guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, Ozlemcim :))

pastacilaz dedi ki...

Hep içli köfteyi yapmak istemişimdir ayrıntılı resimler için teşekkür ederim.en kısa zamanda deneyeceğim. eline sağlık..:)

Sanattryemek dedi ki...

Beyendiginize sevindim :)deneyince bizide haberdar edin nasil oldugundan.Simdiden afiyet olsun..

Selen Cake Turkish Cuisine dedi ki...

Selamlar. Icli kofteleri gorunce annemin nefis icli kofteleri geldi gozumun onune. Canim annem cok guzel yapar. Yazin Turkiye'ye gittigimde dolapta hazirlanmis yuze yakin icli kofte beni bekliyordu:)) Ellerinize saglik. Benim icin de bir tane yiyin:)

Deli Anne dedi ki...

Hayırlı olsun blog.. Çok seçkin duruyor ayrıca.. ve içli köfte delisiyimdir hem ne deli:)

Sanattryemek dedi ki...

ilginiz icin,tesekkur ederim..

Sanattryemek dedi ki...

Sevgili Selen Cake,size katiliyorum anne yemekleri bir baskadir,hicbirsey onlarin yaptigi kadar tatli olmaz:))sizde bir anne olarak,deneyin derim :)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

MERHABA NEFİS BİR GÖRÜNTÜYLE KARŞILADI BLOG BENİ:)
SELAMLAR

Sanattryemek dedi ki...

Tesekkur ederim :)

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor bende dün yaptım çok güzel bir lezzet,sevgiler

zeymurancafe dedi ki...

çok severım güzel anlatmışşsınız ellerınıze sağlık

Takip Ettiklerim