Malzemeler:
1 su bardagi ince bulgur
1 su bardagi sicak su
1/2 su bardagi un
1 yemek kasigi salca
1 cay kasigi karabiber
kirmizi biber,tuz
Sos icin;
1 orta boy sogan
2-3 tane yesil biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 limon suyu
Yapilisi: Karistirma kabimiza aldigimiz ince bulgurun uzerine,sicak suyumuzu dokup hizlica karistiriyoruz.Bulgurlarin tamaminin islandiginda emin olduktan sonra, diger malzemeleri ilave edip, iyi bir sekilde yoguruyoruz.Lastik kivamini yakaldiysak, kivamimizi tutturmusuz demektir.Bilye buyuklugunde toplar alip elimizde yuvarliyoruz bu islem biraz sabir istiyo.Sabrimizi zorlayip butun toplari yapma islemini bitirdikten sonra,onceden kaynattigimiz sicak tuzlu suyun icine atiyoruz.Bulgur toplarimizin 15-20 dk sonra tadina bakip pistiginden emin olduktan sonra sudan cikariyoruz.
Sosun Yapilisi: Sogan ve biberi yagda kavurup, uzerine salca ve baharatlari ilave ediyoruz. Daha lezzetli olmasi icin, bulgur toplarini hasladigimiz sudan 2-3 yemek kasigi kadar, sosumuza ilave edip pisiriyoruz.Altini sondurdukten sonra limonumuzu dokuyoruz. Sosumuz bu asamadan sonra hazir, artik bulgur toplarimiz ile birlestirebilirz.Servis tabagina alip dogranmis maydonoz ile susluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder