Malzemeler:
1/2 kilo kemiksiz tavuk incik
2 orta boy sogan
2 kucuk yesil biber
2 orta boy dometes
2 yemek k. sivi yag
1 yemek k. zeytin yag
1 kase rendelenmis kasar
1 cay k. kekik
1 cay k. kirmizi pul biber
1 yemek k. nar eksisi
damak tadiniz miktarinca tuz
Yapılışı: Kup kup dogradigimiz tavuklari teflon tavaya aliyoruz, tavuklar kendi suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Baska bir tavada yag, sogan ve biberleri hafif pembelesene kadar kavuruyoruz. Tam pembelesmeden yagsiz, kendi suyu ile pisirdigimiz tavuklari ilave edip karistiriyoruz. Dometesleri kup kup dograyip ekliyoruz. Pismesine yakin baharatlari ilave ediyoruz. (nar eksisi atmayi unutmayin cok lezzet veriyo, tavuk sotenin puf noktasi diyebilirim)
Servis edilirken rendelenmis kasar ilave ediyoruz. Sicak servis, tercih etmelisiniz boylece kasarlar da yemek ile ozlesir. Afiyet olsun...
1 yorum:
Yorum Gönder