Malzemeler:
Tabani icin;
1 paket petibor biskuvi
100 gr tereyagi
Uzeri icin;
1 paket labne (200 gr)
2 yumurta
2 cay bardagi seker
3 yemek kasigi yogurt
1 paket vanilin
Yapilisi: Yuvarlak bir kaba robottan gecirdigimiz biskuviler ile erittigiz tereyagi karisimini koyup bastiralim. Bu islem ile taban malzememizi hazilamis olduk.Ya da hazir taban kullanabilirsiniz, ben hazir kullandim.
Bir kapta labne peyniri,yumurta,yogurt,seker ve vanilyayi ayni anda iyice cirpiyor ve taban malzemelerinin uzerine dokerek 175 derecede 40 dk. kadar pisiriyoruz. Daha sonra firindan cikarip soguttugumuz cheese cake'imizin uzerini dovulmus ceviz, findik veya meyveli sos ile susluyoruz. Buzdolabinin buzluk kisminda 2-3 saat soguttuktan sonra dilimleyip uzerini susleyerek servis yapiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder