Malzemeler:
1 kutu milföy
2 su bardagi bezelye
2-3 adet havuc
3 orta boy patates
1 yemek kasıgı sıvı yag
2 cay kasıgı karabiber
damak tadiniz mikatarinca tuz
2 yumurta sarısı
1 tatlı kasıgı corek otu
Yapılısı: Tavaya sivi yag,bezelye ve dogranmis patates ile havucu koyup kavuruyoruz. Orta ateste 5-10 dk kadar,yani cok fazla pismemeliyiz, biraz diri olmali. Karabiber ve tuzunu atip ocaktan aliyoruz.Oda sicakligina gelince,her bir kare milfoyun ortasina ic harcimizi koyup manti gibi karsi uclarini bilestiriyoruz.Tam olarak kapandigindan emin olduktan sonraya ters cevirip tepsiye diziyoruz,boylece buktugumuz kisim alta gelmis oluyo.Uzerine yumurta sarisini surup,corek otu serpiyoruz. Mlifoylerimizin uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder