26 Mayıs 2011 Perşembe

Seker Hamurlu Ugurlama Pastasi


Sevgili arkadasimin Turkiye`ye gidicek olmasi sebebiyle, yolculuk temali bir pasta yaptim. Seker hamurlu pastam ilk denememdi. Once kekimi hazirladim arasina ganaj ve cikolata damlaciklari koydum. Uzerini ise, yine ganajla kaplayip buzdolabinda beklemesi icin, biraktim. Sonra da valiz ve canta figurlerini hazirladim oldukca ugrastirici oldu. Geriye kizimizi yapmak kalmisti fakat; cok yorulmustum kiz karakterinin uzerinde fazla duramadim bu nedenle istedigim gibi olmadi maalesef. Karakter yapmanin ne kadar zor oldugunu anlamis oldum. Pastanin uzeri icin, seker hamurunu merdane ile acip uzerine serdim ve fazla kalan yerlerini kestim. Uzerini farkli tip kaliplarim ile susleyip, figurleri yerlestirdim. Figurlerin pastanin uzerinden dusmemesi icin kurdan ile sabitledim. Bu pastam belki saatlerimi aldi ama, ben cok eglendim zamanin nasil gectigini bile fark etmedim. Hem goze, hemde mideye hitap ettigi icin seker hamurlu pastalari cok seviyorum. Cocuklar da sevdiler ve seker hamurundan yapilan figurleri silip supurduler ;)

13 yorum:

Gezi/yorum... dedi ki...

Ben böyle pastaları gördükçe, pastanedeki pastaları beğenmez oldum :)

bolkepce dedi ki...

içi yoğun çikolatalı sanırım o pastanın. O halde harika :) çok güzel olmuş. Ellerine sağlık

Sanattryemek dedi ki...

Sevgili gezi/yorum size katiliyorum bunlar cok seker oluyorlar

Sevgili bolkepce daha oneceki yayinladigim cikolatali pastam ile ici ayni oldu bu pastamda bol cikolatali,tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

cok guzel olmus,ozellikle turuncu bavulu cok sevdim;)

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

İlk çalışmaya göre çok başarılısın,ellerine sağlık.Figür yapmak gerçekten çok zor,yüze ifade vermek için çok çalışmak lazım,şimdi yüz kalıpları var bende onlardan almak istiyorum.
Çalışmalarında başarılar.

Sanattryemek dedi ki...

cok tesekkekur ederim,evet gorundugu gibi kolay degilmis gercekten,yuz kaliplari cok iyi fikir ama ben hic rastlamadim buralarda..yinede bir arastiricam
sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Çok şeker ve çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

aymuca:) dedi ki...

Ay bayıldım yaaaa gercekten emek ısı elleriniz dert görmesin bende beklerim bu arada bloğuma aymucadan sevgiler...

Şirince Tatlar dedi ki...

bayıldım..harika bir pasta..ellerinize sağlık valla:))

Adsız dedi ki...

merhaba canım arkadaşım öyle bir deryaya dalmışssın ki çık çıkabilirsen ama çıkmak isteyen kim değil mi:) yaptıklarını takdir ediyorum ben niye böyle bişi yapmadım ki diyorum:)

Unknown dedi ki...

Selamlar,

Uzunca bir zamandir bloglara giremiyordum. Simdi vakit bulmusken arkadaslarimi ziyaret edeyim dedim. Nasilsin? Insaallah iyisindir. Pastan cok guzel olmus. ellerine saglik. Ilkler her zaman onemlidir. Basarilarinin devamini dilerim.

Selam ve sevgiler

minikkasif dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine emeğine sağlık

pastabahçem dedi ki...

kesinlikle çok güzel olmuşş helede içi çikolata olunca müthişş

Takip Ettiklerim